top of page

III. İzmir Solo Fest kapsamında sahne alacak performansların detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Festivalin tüm biletleri www.biletinial.com üzerinden satışa sunulmuştur.

1) İzmir Solo Fest Açılış Performansları

20 Nisan 20:30 - Aziz Vukolos Klisesi (ücretsiz)

Masal Performansı: Başak Kolcuer

 

Sözlü kültürünün önemli bir parçası olan masallar, uzun bir süre unutulmanın ardından edebiyatta ve sahne sanatları alanında yerini bulmaya başladı. Uzun yıllar boyunca bir çok  kaynak tarayarak masal derleyen ve farklı mekanlarda masal anlatan Mavi Sanat, bu yıl bir çok kaynaktan derlediği kadın masalları üzerine dramaturjik bir çalışma yürüttü. 

 

Anlatan: Başak Kolcuer  Müzik: Esra Aydınlıoğlu

Sanat Yönetmeni: Ahmet Akdeniz

Solo Performans Atölyesi Gösterimleri: 

 

İzmir Solo Fest kapsamında, Mavi Sanat ve Pal'ın ortaklaşa yürüttüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle ücretsiz hazırlanan bir haftalık solo performans tasarımı atölyesinin çıktılarını izleyeceğiz. Atölyeye katılan performans katılımcılarının listesi daha sonra yayınlanacaktır. 

Başvuru için özgeçmiş, iletişim bilgileri ve niyet mektubu içerek bir maili

1 Nisan 2020 tarihine kadar performancelabizmir@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

Atölye Lideri:  Serenay Oğuz

2) Çağdaş Dans Gösterimleri

21 Nisan 20:30 - Mozart PSM Ege Perla AVM

Posedion'un Gündelik Yaşamı: Fatih Gençkal

Hareket, hangi forma dönüşürse bedenin anlamı değişir? Beden, hangi işaretleri kullanırsa bilinmeyen bir hikayeyi anlatır? O hareket, hangi bedenlerde duyulur? Duyuların bir hareketi var mıdır? Poseidon’un Gündelik Hayatı, bedeni, hareketleri ve duyuları bir araya toplamanın en basit yolunu araştırıyor: Gündelik alışkanlık ve görevlerini, kendine ait bir zamanda sanki dünyayı çalıştıran başka bir geometri varmış gibi sunan bir beden, bize şiddetli bir hikayeyi kendi usluluğuyla anlatıyor. Hikaye şöyle başlıyor: Bir varmış, bir yokmuş; eski zamanlarda yaşayan tanrılar, krallar ve uçsuz bucaksız bir evren varmış. Burada, bedenin en küçük anı bile bir nefes gibi büyük bir dikkatle yaşanırmış. Poseidon’un Gündelik Hayatı, o küçük anların sade bir derlemesi.

 

Koreografi ve Performans:Fatih Gençkal

Görsel Tasarım:Cansu Pelin İşbilen

Bir Şey: Ekin Tunçeli

 

Tren yolları müthiştir. Issızlığın ortasına döşenmişlerdir ama muhakkak bir yerlere giderler. Kararsızlıklar, belirsizlikler, kafa karışıklıkları üzerine…

 

Konsept, koreografi ve performans: Ekin Tunçeli

Işık Tasarımı: Utku Kara Işık Uygulama: Muhammed Ali Dönmez

Ses Tasarımı: Ekin Tunçeli Video: İrem Nalça Süre: 45 dk

 

Sahnede var edilecek bir yapı arayışının sonucunda ortaya çıkan “bir şey”, ne yapacağını bilmeme halini ve ona karşı tutunulacak sezgisel tavrı kucaklıyor. Zihin ve beden ilişkisini arama hali üzerinden kuran eser, konuşan, dikte eden, sorgulayan analitik zihin ile duyularla, zaman, mekanla temas halinde olan sezgisel zihnin arasındaki çatışma üzerinden kurgulanıyor. “bir şey”in ilk versiyonu daha önce 1. Cermodern Uluslararası Solo Dans Festivali’nde sergilendi. İKSV Koreografik Mentorluk Programı ve Impulstanz ATLAS programlarıyla araştırma süreci devam eden eser, 23. İKSV Tiyatro Festivali’nde prömiyer yaptı. Sanatçı, “bir şey” ile Aerowaves tarafından Avrupa’da umut vadeden 20 sanatçıda biri seçildi. (Twenty20).

3) Macbeth Mutfakta

22 Nisan 20:30 - İzmir Sanat Kültürpark

Macbeth Mutfakta : Simge Günsan

Obje Tiyatrosu

 

Macbeth Mutfakta Shakespeare’in ‘Macbeth’inden uyarlanmış bir obje tiyatrosu örneği. Bu oyunda "Macbeth" hikayesinin mekanı mutfak. Tarif edilmeden de pişirilebilir bir yemek (k) tarifi sırasında geçen oyunun karakterleri ise mutfak eşyaları.

 

İSTANBULİMPRO'nun katkılarıyla... Proje: KADRO PA
William Shakespeare'in eserinden, Uyarlayan - Aktaran: Simge Günsan Dış Göz: Burak Tamdoğan Müzik: Evren Gülseven, Argın Aytaç 

Işık Tasarım: Melda Tuzluca  Teknik Uygulama: Can Girgin
Afiş: Yeşim Kılıç Video ve Fotoğraflar: Beyoğlu İdman Yurdu

Süre: 55 dakika
 

4) Benden Bu Kadar

23 Nisan 20:30 - Sahne Terminal Pasaport

Benden Bu Kadar : Burcu Halaçoğlu

Var olduğumu hem kendime hem debaşkalarına ispatlamak istiyorum. Ama varlığımla yokluğum arasında hiçbir fark yok gibi. Herkes iyi kötü bir iz bırakırken ben neden ufacık bir şey bırakamıyorum? Nerede hata yapıyorum? Dünya sahnesi denilen şeye ne zaman ve nereden gireceğimize biz karar veremiyoruz. Bari “bu sahnede rol almak istiyor musun” diye sorulsaydı. Belki de sormuşlardır, bilmiyorum. Ama öyle olsaydı isteksiz oyuncular sahnedeki oyunu bozmazdı ve dünya daha güzel bir yer olurdu kesin. Belki de isteksiz değilimdir, bilmiyorum. Sürekli böyle şeyler düşünüp duruyorum. Neden? Bir hocamız sahnedeyken düşünürseniz oynayamazsınız demişti. Çok kötü oynuyorum işte! O yüzden rolüm bittiğinde ne alkış alabileceğim ne de beni sonrasında hatırlayacaklar, değil mi?

Yazan: Celal Mordeniz, Burcu Halaçoğlu

Yöneten: Celal Mordeniz Oynayan: Burcu Halaçoğlu

Proje Asistanı: Zafer Akkoyun Afiş Tasarımı: Kutay Yaşar Teköz

Tek perde, 75 dakika

5) Mavi Gece

24 Nisan 20:30 - Sahne Modda Bayraklı

Mavi Gece : Egemen Cıgal

Ege bir gece, sabaha karşı rüzgarın esişiyle uyanır. Ama aslında uyanamaz. Uyandığı bu boşluk, çocukluğundan kalan güzel anılarını da gömdüğü bir yaşam alanıdır aslında. Son kaybını da vermeden önce gecenin mavisi eşliğinde eski dostlarını çağırır, yarım kalmış bir yası tekrar ve tekrar anımsamak için.

Metin & Proje Tasarım: Aycan Aluçlu & Egemen Cıgal
Oynayan: Egemen Cıgal
Yöneten: Aycan Aluçlu
Yönetmen Yardımcısı: Berke Akköse
Afiş Tasarım: İlay Haz Pamukçu

2 perde, 95 dk

* Jose Mario de Vasconcelos'un 'Şeker Portakalı' adlı eserinden hareketle yazılmıştır.

5) Nihayet Bitti - Tiyatrohane

25 Nisan 20:30 - Sahne Tiyatrohane Alsancak

Nihayet Bitti : Burak Çimen

Oyunda hayatı boyunca istediği her şeyi elde etmiş, kendisini tehlikeye atıp içinden sıyrılabilmiş ve doyum noktasına ulaştığını düşünen ünlü bir gazetecinin çok tıklanacak ölümüne hazırlandığına tanık oluyoruz.
1000’e doğru sayarken bu adamın toplumun ön yargılarını lehine kullanarak insanlarla nasıl eğlendiğini, gerçekle kurgu arasında sıkışıp kaldığını ve kendisine hayranlık duyulması için çabalarken aslında istediği tek şeyin sessizlik olduğunu anlayan biri olduğunu görüyoruz.

 

Yazar: Peter Turrini Çevirmen: Ayşegül Hardern

Yönetmen: Erk Bilgiç  Oyuncu: Burak Çimen

Reji Asistanı: Ecem Eker  Proje Uygulama: Melike Çerçioğlu Bilgiç

Grafik Tasarım: Dilara Saltan   60dk +18 yaş sınırlaması vardır.

6) Bibliyoterapi Atölyesi: 21. yy Romanında Bireyin Tek Kişilik Yolculuğu

26 Nisan 13:00-16:00 - Esa Mekan Alsancak 

Bibliyoterapi Atölyesi : Funda Sakaoğlu

Bibliyoterapi; modern çağlarda kişisel gelişimi ve dönüşümü destekleyen yenilikçi bir terapi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Kitaplar bireylerin kendi problemlerini kavramsallaştırdığı gibi, misafir olduğumuz farklı hayatlar, olayları kendi yaşadıklarımızla özdeşleştirmemizi sağlar. Bu da bizim için problem teşkil eden olaylara farklı bir açıdan bakmamıza ve onlar karşısında takındığımız tavrı değiştirmemize yol açar. 

*Ücretsiz: Katılım için ahmetakdeniz@mavisanat.org adresine iletişim bilgileri göndermek yeterlidir. Katılımcılar kendilerine duyurulan romanı okuyarak atölyeye katılım sağlayacaklardır.

7) Boş Oda - Ege Sanat Atölyesi

27 Nisan 20:30 - Tiyatro Salt Sahnesi Pasaport

Boş Oda : Ceren Arslan

“Anlatırsan iyi gelir - dediler. 

Anlatmaya geldim - bunu da denemeye.

Hayata yeniden gülümseyebilmek, hak edebilmek için güzel anıları hatırlamayı."


Sarı bantla çevrilmiş iki dikdörtgen içinde bir kadın hayatını anlatıyor.

Oyuncu: Ceren Arslan  Yönetmen: Onur Aysoy

Sahne Tasarımı: Onur Aysoy - Mehmet Saban

Işık Uygulama: Faruk Kırdar  Tek perde, 70 dk

8) Sessiz Adam ve Sinek - Q Performans

28 Nisan 20:30 - Crystals Dans Sahnesi Alsancak

Sessiz Adam ve Sinek : Hakan Polacanlı

Sessiz Adam hiç konuşmaz fakat çok eğlencelidir. Yeni arkadaşlarla tanışmayı ve onlarla oyunlar oynamayı çok sever. Müzik dinlemeyi ve dans etmeyi çok seven Sessiz Adam sürprizleriyle eğlenceli vakit geçirebileceğiniz sevgi dolu bir arkadaştır. Sessiz Adam’ın piknik yaparken onunla oynamak isteyen bir sinekle yaşadığı ‘arkadaşlık’ hikayesi olan oyun 7’den 77’ye herkes için eğlenceye dönüşüyor. Sessiz Adam her yaştan seyirciyi bu eğlenceli hikayeye ortak olmaya davet ediyor.

Fiziksel Tiyatro - Clown. 50 dk

Yazan - Yöneten: Hakan Polacanlı

Teknik ve Uygulama: Funda Polacanlı

9) Thom Pain - Tiyatro 4

29 Nisan 20:30 - İzmir Sanat Kültürpark 

Thom Pain: Kağan Uluca

Belki bir çekiliş vardı, kazandık. Ya da kaybettik. Hep birlikte.

Will Eno'nun Pulitzer adayı oyunu "Thom Pain" hiçbir şey üzerine tek kişilik bir oyun.

Bağlantısız gibi görünen ve sürekli yön değiştiren monologlardan oluşan postdramatik oyun, sahnede olanların interaktif bir doğaçlama olduğu hissini yaratıyor. Seyirciye gizli cevaplar ve hınzır keşifler sunan Thom Pain’in sahnede sunulanın bir tasarım (oyun) olduğunu sürekli hatırlatması ve olanları periyodik olarak “hiçbir şey” ile ilişkilendirmesi, şaşırtıcı bir aynılık durumunu deneyimletiyor.

Herkes “aynı” ise ve “hiçbir şey”i değiştiremeyeceksek bizi korkutan ne?

Yazan: Will ENO, Çeviren: Uğur ÇAĞLAYAN

Yöneten: Derya EFE, Oynayan: Kağan ULUCA

Afiş Tasarım: Alpgiray KELEM, Teknik: Sait İŞLEK

Yapım: Tiyatro4 Teşekkürler: Ecem Beytekin, Ceylan Alas, Asuman Susam, Rabia Koca Tür: Postdramatik Anlatı. Tek Perde / 70dk.

bottom of page